Как да създадете страхотно съдържание при изработка на уебсайт

6 съвета за невромаркетинг

Какво обединява хората и лабораторните плъхове? Повече, отколкото си мислите. И двамата имат предсказуеми модели на поведение.

И все пак - ние и плъховете реагираме по подобен начин на едни и същи психологически импулси. Разбира се, хомо сапиенс е по-сложно, но ако желаете, можете да ни манипулирате, като дърпате правилните лостове и натискате правилните бутони.

И така, всички ние сме предсказуеми - и следователно ние (като маркетолози) трябва да изучаваме невромаркетинг. Неврологичните практики ще ви помогнат да намерите вашата аудитория и да разберете какво съдържание е по-ефективно за тях при изработка на уебсайт.

Какво е невромаркетинг и как да го исползваш при изработка на уебсайт

Едно от определенията е, че това е науката, която използва наблюдение на мозъка, проследяване на очите и проследяване на реакцията на кожата, за да определи как човешкият мозък реагира на реклами и други видове послания на марката.

Самият термин се образува от комбинацията от думите "невронаука" (клон на психологията, който изучава нервната система и мозъчната дейност) и "маркетинг".

Основната идея на невромаркетинга е използването от маркетолози на открития, получени в резултат на изследване на когнитивния процес, повишаване на ефективността на маркетинга, увеличаване на реализациите и продажбите. По правило това се постига чрез оптимизиране на потребителското изживяване.

Науката е сравнително млада. Появява се едва през 90-те години на миналия век, но се развива сериозно през последните 20 години. Вече има специализирани институти и изследвания, в които се влагат време и средства.

По-долу са мощни инструменти за невромаркетинг, от които маркетолози определено ще се нуждаят при създаване на уебсайт.

1. Провокирайте емоции

Колкото и да се опитваме да бъдем логични и рационални, емоциите все пак вземат връх. В днешната икономика, пренаситена със стоки и предложения, продажбите и печалбите се увеличават именно чрез „игра на чувствата“.

Започнете, като подчертаете тези емоции, които средно стимулират най-голям отговор. Таблицата по-долу отразява най-често срещаните емоции (особено първите 4-5 точки):
емоции при създаване на уебсайта

25% - треперене, благоговение; 17% - смях; 15% - удоволствие от развлечение; 14% - радост; 6% - гняв; 6% - съчувствие, емпатия; 2% - учудване; 1% - тъга; 15% - други

Използвайте изображения и истории за продажби, за да предизвикате правилната емоционална реакция.

2. Добавете снимки на лица

Примерна илюстрация за публикация в блог:
4 елемента за успешна реклама при създаване на уебсайта

4 перфектни елемента за успешна реклама във Facebook, Google и Twitter

Нийл Пател, блогър и съосновател на Crazy Egg, Hello Bar и KISSmetrics, включи своя снимка в личния си уебсайт:
емоции за успешна реклама при изработка на уебсайта

Нийл Пател. Уебинар за модерни технологии за привличане на клиенти. Как да генерирате трафик от 195 013 посетители на месец, без да харчите нито един долар за реклама

Той направи това, защото изражението на лицето е универсален език.

Нека си представим такава ситуация. Трябва да влезете в комуникация с човек от друга държава, който не говори вашия език. Ясно е, че е почти невъзможно да се обясни с думи. Но можете да разберете мимически знаци и намеци.

Между другото, новородените възприемат околната среда по този начин. Още преди децата да започнат да говорят, те разчитат най-вече на изражението на лицето и тона на гласа на родителите си.

Освен всичко друго, изображенията повишават доверието. Вижте как Тим Ферис вдъхва увереност в своята компетентност и полезността на предложението в тази реклама:
изображенията повишават доверието при изработка на уебсайта

Увеличете производителността си 10 пъти с методите на Тим Фарис. Инструменти и тактики за 10 пъти повече почасова производителност.

Поискайте безплатна консултация!

И научете как да направите сайта си уникален

3. Цветове като стимуланти на емоциите

Всеки цвят носи определени значения и значения. Включете в дизайна си тези, които отговарят на емоциите, които искате да предизвикате. Примери за цветови асоциации, приложими към представители на европейската култура:
цветове при изработка на уебсайта

Синьо - сигурност и цялост, спокойствие и мир. Зелено - свежест, екология, природа. Жълто - енергия и бодрост или предупреждение. Лилаво - духовност, лукс. Розово - романтика, красота, любов, чувственост

Тази тема е много обширна и изисква специално обсъждане. Прочетете повече за психологията на цвета в нашия блог.

4. Цялото внимание е насочено към решаване на неотложни проблеми

Като отразявате ползите от използването на вашите продукти или услуги, както и как офертата ще промени живота на клиентите, вие засягате частта от мозъка, отговорна за преследването на удоволствието. Тази функция е в основата на стандартния подход към маркетинга.

Реакцията на мозъка, който се опитва да избегне болката, обаче е три пъти по-силна от реакцията на търсене на удоволствие. Затова е по-добре да обясните на хората как ще премахнете болезнените точки в техния живот или бизнес, а не просто да показвате положителните страни на продуктите.

5. Закон за реципрочността

Някой правил ли е мил жест във ваша посока, без да иска нещо в замяна? Какво почувствахте след това? Най-вероятно чувство на благодарност и необходимост (съзнателно или несъзнателно) да отговорите, как да върнете „дълга“.

Ето как действа законът за реципрочността: чувстваме, че сме длъжни, ако е направено нещо добро за нас. Като предлагате на посетителите си безплатен пробен период, електронна книга или онлайн курс, вие подготвяте сцената за по-високи реализации в дългосрочен план.

6. Дефицит като ливъридж

Ако нещо липсва на всички, желанието ни да го притежаваме се увеличава. Това явление е известно като ефект на недостига.
дефицит при създаване на уебсайт

„Остават само 2“ – „Виждам стойност в артикул само когато предлагането му е ограничено“

Какво можете да вземете от това по отношение на маркетинга при изработка на уебсайт? Ограничете продължителността на офертите или организирайте продажба само за 24 часа. Това незабавно ще увеличи популярността на определени продукти.

Заключение

Невромаркетингът е невероятно мощен, когато става въпрос за стратегия за съдържание при създаване на уебсайт. Помага за изграждане на контакт и доверие с аудиторията, привлича потенциални клиенти и увеличава конверсията.

Прилагайки нашите съвети на практика, вие ще увеличите потенциала на вашето съдържание при изработка на уебсайт и ще увеличите възвръщаемостта на инвестираните ресурси.

Високи реализации за вас!

Искате безплатна консултация?

Оставете своите контакти