15 най-добри примера за дизайн на начална страница при изработка на уеб сайт

Първата страница е най-важната при създаването на уеб сайт. Разберете как да я направите уникална.

В тази статия искаме да ви покажем как 7-те основни правила се прилагат на практика при създаване на заглавната страница на уеб сайт. Ако искате да научите повече за самите правила - прочетете нашата статия "Седем правила за дизайн на заглавната страница при създаване на уеб сайт"

примери на дизайн на заглавна страница при изработка на уеб сайт
Съдържанието на статията:

 1. FreshBooks: класика на жанра
 2. Airbnb: Ориентиран към действие
 3. Pixelgrade: игра с контраст
 4. Мента: минимализмът все още е в тенденция
 5. Dropbox Business: нищо повече
 6. 4 Rivers Smokehouse: Вкусна фотография
 7. Мелиса Грифин: Лична марка
 8. Evernote: хармонични цветове
 9. Basecamp: анимационен стил
 10. Благотворителност: вода: убедителен призив
 11. TechValidate: балансирайте всичко
 12. Среден: бял дизайн
 13. Digiday: съсредоточете се върху най-важното
 14. ВИДОВЕ Закуски: ярка гама
 15. Ahrefs: Изчистване на заглавката
 16. Вместо заключение

FreshBooks: класика на жанра

Уебсайт дизайн

„Богато на функции решение за фактуриране и счетоводство за малки предприятия. Нашият облачен софтуер ви позволява бързо, лесно и сигурно да се справяте със счетоводни отчети. Прекарвайте по-малко време за сметки и повече време за работата, която обичате. Да започна"

Началната страница на базираната в облак компания за счетоводен софтуер FreshBooks беше избрана като пример за класически дизайн, защото:

 • Доста е лесно за разбиране. Сред професионалистите все още има дебат кой формат на страницата конвертира по-добре - късият или дългият. Ако искате да направите началната си страница по-автентична, уверете се, че изглежда и се превърта удобно.

 • Умело използване на контрасти и добро разположение на призивите за действие - компанията открито показва интереса си да извършите конверсионно действие възможно най-бързо.

 • Препоръките на клиентите на началната страница ефективно предават на аудиторията истинските причини защо това облачно решение си струва парите.

 • Подзаглавието до CTA в долния колонтитул също е добро: „Присъединете се към 24+ милиона собственици на малък бизнес, използващи FreshBooks.“ Компанията умело използва социални доказателства, за да предостави на публиката достатъчно мотивация да изпробва продукта и да се присъедини към огромната общност от онези, които вече са го направили.

Airbnb: Ориентиран към действие

пример за изработка на уебсайт
Предимствата на този дизайн от световноизвестния онлайн пазар за настаняване, търсене и краткосрочно наемане на частни жилища по целия свят:

 • Страницата посреща посетителите от прага с формуляр за търсене на настаняване, налично за резервация. Много правилно решение, защото голяма част от посетителите имат нужда от него на първо място.

 • Формата за търсене е оборудвана с функция за автоматично попълване: параметрите за търсене, въведени от потребителя последния път, се въвеждат автоматично (при условие, че лицето е влязло).

 • Основният призив за действие („Започнете търсенето“) контрастира с фона и следователно е ясно видим;


 • Допълнителната покана за собственици на имоти не е толкова видима, но също намери място на първия екран на сайта.

 • От началната страница потребителите могат да навигират до преглед на обиколките и дейностите (като щракнат върху раздела Изживявания), налични в региона, до който възнамеряват да пътуват. Тук можете също да видите кои от тези оферти са популярни сред други потребители. Регистрацията за това или онова "събитие" се извършва на същото място като резервацията за настаняване. По този начин Airbnb увеличава очакванията на потребителите за бъдещо пътуване.

Pixelgrade: игра с контраст при проектирано на дизайн уеб сайта

модерен уебсайт

„Прости теми на WordPress за бърз старт. Ние разработваме прости WordPress теми, достъпни за всеки, който иска да създаде модерен уебсайт. Преглед на теми»

Основната страница на това дизайнерско студио, което създава WordPress теми, има следните характеристики:


 • Можете да разберете какво предлага услугата Pixelgrade за няколко секунди на страницата.

 • Голямо заглавие, което е допълнено от малко подзаглавие, няма да позволи на никого да се изгуби.

 • Дизайнът е семпъл, а цветовата комбинация е доста успешна, тъй като позволява призивът за действие да остане силно видим.

 • Точно там вдясно има примери за работата на студиото - потребителят не трябва да се изтощава с превъртане или преходи от един раздел на сайта към друг. За да получите представа какво прави Pixelgrade, просто погледнете началната им страница.
Поискайте безплатна консултация!

И научете как да направите сайта си уникален

Мента: минимализмът все още е в тенденцията в дизайна уебсайтове

модерен уебсайт за пари

„Всичко ще пасне. Когато вие управлявате парите си, а не те управляват вас, животът е хубав. По-удобно е да го направите при нас. Регистрирайте се безплатно»

Какво е интересно за този пример от безплатна услуга за лично финансово управление:


 • Изключително семпъл минималистичен дизайн, съчетан със силно заглавие и оригинални подзаглавия.

 • Страницата на сайта излъчва увереност и сигурност, което е много важно за продукт, предназначен да обработва финансова информация.

 • Призивът за действие е прост, директен и завладяващ: „Регистрирайте се безплатно“. Дизайнът на CTA заслужава специално внимание: първо, благодарение на него бутонът е ясно видим, и второ, заключената икона на катинар в заглавката на сайта, поставена до текста, информира потенциалните потребители на приложението, че Mint е абсолютно безопасен и просто няма нужда да се притеснявате за нищо.

Dropbox Business: нищо повече

дизайн на уеб сайт

Дизайн на уеб сайт за хостинг на файлове Dropbox:


 • продължава да удивлява със своята простота и минимализъм. На първия екран има само това, което е наистина важно: голямо, идеално подходящо изображение с обяснителен текст и CTA бутон „Опитайте безплатно (30 дни)“.

 • началната страница и всъщност целият уебсайт на Dropbox е отличен пример за прост, но ефективен дизайн. Тук няма много текст или визуални елементи и сайтът изобщо не изглежда празен или скучен.

 • подзаглавието е също толкова просто, но много завладяващо: „Сигурно съхранение на файлове. Това е интелигентно работно пространство, което обединява екипи, инструменти и данни." Можете да разберете какво може да предложи Dropbox за секунди.

4 Rivers Smokehouse: Вкусна фотография

дизайн на уеб сайт за храна

„Гърдите. 18 години опит. Вкус за наслаждение"

Какво е интересно за този дизайн:


 • съчетано с прекрасна фонова снимка, заглавието наистина ви кара да искате да опитате говеждото.

 • успешно прилагане на такава ефектна технология като паралакс превъртане, която придава особен шик и настроение на запознаването с обслужването и менюто.

Мелиса Грифин: Лична марка

дизайн на уеб сайт за бизнес

„Вземете моя работещ бизнес план безплатно. Отговорете на бърз въпрос и ние ще ви изпратим книгата веднага! Щракнете тук, за да се регистрирате»

Ползите от проектирането на този уебсайт от Мелиса Грифин, която помага на предприемачите да осигурят приходи от своите предложения и да развият своята общност:

 • Първият ред е силно социално доказателство: „Присъединете се към 200 000 други...“.

 • Малка анкета помага на Melissa да разбере защо даден посетител посещава сайта, като опцията, избрана от потребителя, определя естеството на предлаганото му съдържание.

 • Като поставя снимката си на началната страница, тя прави марката си по-лична. Това не е просто уебсайт, а виртуално пространство на конкретно лице, с което можете да се свържете.

 • В дизайна са използвани ярки цветове, които го правят лек и не позволяват основното бизнес предложение да се загуби.

Evernote: хармонични цветове

дизайн на уеб сайт за създаване и съхраняване на бележки
Какво привлича този дизайн от Evernote, популярна уеб услуга за създаване и съхраняване на бележки:

 • През годините Evernote еволюира от обикновено приложение за водене на бележки до пълноценен бизнес продукт. Този факт е доста трудно да се отрази на главната страница, но Evernote успява да направи това, като подчертава всички основни предложения в няколко ключови предимства на продукта.

 • характерната комбинация от ярко зелено и бяло подчертава основните етапи на пътя на преобразуване.

 • от просто заглавие и подзаглавие погледът на потребителя естествено се премества към бутона „Регистрирайте се безплатно“ CTA.

 • Evernote ви позволява да се регистрирате с едно кликване, като използвате вашия акаунт в Google: това е много удобно и спестява време.
Поискайте безплатна консултация!

И научете как да направите сайта си уникален

Basecamp: анимационен стил

дизайн на уеб сайт за стил
Интересното е основната страница на този инструмент за управление на проекти, сътрудничество и задаване на задачи:

 • Отдавна дизайнът на началната страница на услугата Basecamp може само да радва и предизвиква усмивка и е ясно защо. Всичко е свързано с обмислени заглавия и ярки анимационни изображения.

 • бутонът за призив за действие се намира над линията на сгъване и е добре видим.

 • в този пример компанията избра по-подобен на блог или целева страница дизайн, който позволява повече информация за самия продукт.

 • Клиентски преглед, написан под формата на оферта, е смело и изразително изявление за решение.

Благотворителност: вода: убедителен призив

дизайн на уеб сайт за стил

Какво може да се научи от този пример от благотворителна организация, чиято цел е да осигури чиста питейна вода на хората в развиващите се страни:


 • това не е типичен сайт с нестопанска цел. Има много визуални елементи и дълбок текст, а използването на интерактивен уеб дизайн прави обаждането особено забележимо.

 • Анимирано заглавно изображение е чудесен начин да привлечете вниманието към заглавието си.

 • добро използване на видеоклипове и снимки, особено по отношение на предаване на емоции, които тласкат към действие.

TechValidate: балансирайте всичко

дизайн на уеб сайт за соуфтер

„Социално доказателство в мащаб. Нашият софтуер събира и преобразува отзивите на клиентите в казуси, препоръки, отзиви и други. Вземете демо »

Предимства на дизайна:


 • Тази страница е забележителна със своя дизайн. Много балансирано използване на бяло пространство, контрастиращи цветове и фокусиран върху клиента дизайн

 • Заглавието е ясно и убедително, както и призивите за действие.

 • Йерархично подреждане на информацията, което осигурява бързо и лесно възприемане на страницата от потребителя.

Среден: бял дизайн

дизайн на уеб сайт за приложение

„Истории, които са винаги с вас. Приложение за читатели в движение»

Какво е забележителното в този пример за дизайн на уеб сайт от платформа за социална журналистика:


 • Главната страница улавя може би една от най-успешните употреби на празно пространство. Позволява заглавието и изображението да бъдат център на вниманието, като същевременно не позволява на посетителя да избяга от очите на еднакво значимите секции на сайта.

 • Процесът на регистрация е доста прост - можете да го завършите на уебсайта или с обикновено текстово съобщение, което ще пристигне на вашия смартфон.

 • Началната страница включва социално доказателство, което ви помага да намерите съдържание, чието качество е проверено от други хора.

Digiday: съсредоточете се върху най-важното

готин дизайн на уеб сайт

Какво е интересно:


 • За разлика от други онлайн новинарски издания, които наводняват началните си страници с възможно най-много заглавия и изображения, над линията на сгъване на Digiday, вниманието на читателите е фокусирано само върху една статия. Добре подходящо изображение (в този случай доста страшно) привлича окото, а заглавието моли да се щракне върху него, защото сега посетителят има представа какво ще прочете.

 • В горната част на главната страница, където дизайнерите обикновено имат меню с дузина различни раздели, има меню - хамбургер, предложение за влизане и доста стегната икона на плик, щракването върху която води до страницата за абонамент.
Поискайте безплатна консултация!

И научете как да направите сайта си уникален

ВИДОВЕ Закуски: ярка гама

готин дизайн на уеб сайт за храна

Предимства на дизайна:


 • Удебелените цветове подобряват контраста, позволявайки на думите и изображенията да изглеждат добре на страницата и да се открояват.

 • Слоганът на KIND Snacks е прост и брилянтен: „Съставки, които можете да видите и кажете“. Така компанията директно казва, че тези закуски са направени от естествени продукти, познати на всички. никакви консерви

Ahrefs: Изчистване на заглавката

дизайн на уеб сайт за бизнес

„Инструменти за увеличаване на трафика ви от търсене, проучване на вашите конкуренти и наблюдение на вашата ниша. Ahrefs ще ви помогне да разберете защо вашите конкуренти се класират толкова високо и какво трябва да направите, за да ги изпреварите. Стартирайте 7-дневен пробен период за $7"

Защо си струва да разгледате тази страница:


 • Контрастът между синьо, бяло и оранжево е поразителен и прави заглавието и CTA още по-забележими;

 • Подзаглавието и CTA се допълват перфектно: да можете да разгадаете тайните на конкурентите и да ги надминете - кой нормален може да откаже това?

 • Началната страница има много полезна информация, но не изглежда претрупана благодарение на солидния фон и лесната за четене типография.

Вместо заключение

В тази статия разгледахме 15 страхотни примера за дизайн на главните страници на сайтове от различни теми. Всички начални страници, показани по-горе, са много лесни за използване: те са лесни за навигация и не съдържат ефектни обекти, като флаш банери, анимации или други прекалено сложни и ненужни елементи. Много от тях също са оптимизирани за мобилни устройства, което е много важно в днешния уеб маркетинг.


Надяваме се, че успяхме да ви убедим, че началната страница е ключът към успеха при внушаването на лоялност на потребителите към марката, установяването на връзка с целевата аудитория и придвижването й по фунията на реализация.


И въпреки че дизайнът на всички тези страници наистина заслужава комплимент, все още може да бъде трудно от гледна точка на оптимизация да работите на многостранични сайтове.


Те съдържат твърде много различни елементи, които често действат като пречка за реализациите. Това означава, че в опит да подобрите ефективността на началната си страница, ще трябва да тествате много показатели.


Съвсем различна е ситуацията с целевите страници - по-лесно е да се изчислят индикатори и да се проведат разделени тестове за такъв сайт, тъй като всичко тук е изградено около една цел за реализация.


Много компании се отказват от класическите многостранични страници в полза на целеви страници с менюта с котви вместо връзки, тъй като това задържа потребителя на страницата. Освен това днес всеки може да създаде целева страница: това не изисква никакви специални познания.


Какъвто и маркетингов инструмент да изберете, целева страница или начална страница на обикновен сайт, не забравяйте да тествате идеите си на практика.Освен това описаните тук техники са подходящи и за двете.


Ако нямате време да разберете тънкостите на дизайна, анализа на аудиторията и разделното тестване, но в същото време имате нужда от уникален сайт с гарантирано висока реализация, екипът на Creativw Studio с удоволствие ще разработи индивидуален дизайн за вас. Той ще бъде направен съобразно всички ваши желания, ще подчертае особеностите на офертата и позиционирането на марката, а също така ще бъде лесно мащабиран според нуждите.


Високи реализации за вас!

Искате безплатна консултация?

Оставете своите контакти