5 причини защо вашият уебсайт се нуждае от видео.

Научете как да подобрите сайта си

При попълване на сайтове често се използват видеоклипове - обемен, ясен и популярен начин за представяне на информация. Те могат да бъдат направени под формата на презентации, майсторски класове, разопаковане, инструкции - изборът на вариации е огромен.


Видеоклиповете не само помагат да направят ресурса по-интересен за обикновените потребители и допълват основното съдържание, но също така оказват положително влияние върху позициите в резултатите от търсенето. Ще ви разкажем как работи и защо вашият сайт се нуждае от видео.ПРИЧИНА №1. ТЪРСАЧИТЕ ОБИЧАТ ДОПЪЛНИТЕЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ


Разнообразието от съдържание е това, което е необходимо за успешното популяризиране. Google сканира много характеристики по време на класирането, така че първите позиции в резултатите от търсенето се заемат от най-подходящите ресурси. Търсачките вземат предвид не само ключови думи или мета тагове, но и наличието на различно съдържание: текст, снимки, инфографики, таблици и диаграми, както и видеоклипове. Видеото повишава уместността, защото дава ясен отговор на въпроса, въведен от потребителя в лентата за търсене. В тази връзка видеосъдържанието трябва да се използва при популяризирането и попълването на ресурса, тъй като неговото присъствие увеличава благосклонността на търсачките.ПРИЧИНА №2 ДОПЪЛНИТЕЛЕН ТРАФИК


За попълване се използват изображения, благодарение на които потребителите имат достъп до сайта не само чрез общо търсене. Видеото привлича трафик от следните източници:


 • социални мрежи;
 • емисии за търсене и препоръки, внедрени в сайтове за видео хостинг;
 • чрез търсачка, но чрез сортиране. В Google потребителят може да избере раздела „Видео“, за да получи резултат за този тип съдържание. Най-често това се прави от потребители, които търсят видеоклипове под формата на инструкции, прегледи, уроци;
 • партньорски сайтове, на които е публикувано видео съдържание.

Размерът на трафика зависи от броя на видеоклиповете: колкото повече са, толкова по-голям ще бъде трафикът. По време на създаването на съдържание трябва да изберете горещи или вечнозелени теми, последните се търсят постоянно, така че видеоклипът ще привлича трафик в продължение на много години. Предимството на такъв трафик е, че е насочен: преходите се извършват от хора, които се интересуват от услугата, продукта, информацията.

ПРИЧИНА #3. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПРЕКАРВАТ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НА СТРАНИЦАТА


Използването на качествено видео съдържание има пряко въздействие върху подобряването на поведенческите фактори. Потребителите прекарват от 2 до 5 минути за четене на текстов материал, ако това е статия с обем от 5-15 хиляди знака. Ако сайтът ще има текст и видео, тогава повече от 60% от потребителите ще предпочетат втората опция пред първата. Това се дължи на спестяване на време и повишено удобство. Потребителят ще направи вътрешни преходи, ще бъде включен в дискусията на видеоклипа - всичко това засилва поведенческите фактори, на които Google придава особено значение.ПРИЧИНА #4. ПОЛОЖИТЕЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ВЪНШНО ПРОДВИЖЕНИЕ


Видеосъдържанието помага за подобряване на линк профила на сайта, тъй като след публикуване на видеоклипа потребителите започват активно да го споделят:


 • правят повторни публикации, като добавят съдържание към своите страници, към групи в социалните мрежи;
 • добро видео се цитира от авторитетни ресурси.

Всичко това осигурява приток на целеви трафик, а също така увеличава обема на препратките към сайтове, които имат добра репутация, доверие. Търсачките отбелязват положителна динамика, което дава предимство на сайта при класиране.ПРИЧИНА №5. УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ


Постоянният поток от трафик е добър, но трябва да се монетизира. Висококачествените видеоклипове, които отразяват характеристиките на продукта или предимствата на компанията, стимулират клиента да извърши целевото конверсионно действие. Например подробният преглед на продукта помага на клиента да разбере ползите, които ще получи, така че човекът прави поръчката без много да мисли.КАК ДА ЗАПОЧНА ДА ПОПЪЛНЯВАМ ВИДЕО САЙТА?


За да създадете видеоклип, използвайте добра техника, която гарантира, че няма отблясъци, замъгляване или други признаци на съдържание с лошо качество. Подгответе сценария и също така се придържайте към следните указания за разположение:


 • оптимизирайте чрез вграждане на ключови думи в заглавието, описанието, таговете и субтитрите;
 • когато публикувате съдържание в YouTube, използвайте и елементи за оптимизация, не забравяйте да включите връзка към основния сайт, както и името на продукта, фирмата. Попълнете канала със запомнящо се покритие, използвайте име, което е в съответствие с името на магазина, марката или компанията;
 • създавайте полезни видеоклипове, които ще бъдат активно споделяни;
 • търсете интересни теми за обсъждане;
 • създавайте рецензии, разопаковки и дори хумористични видеоклипове - всичко това привлича вниманието и може да осигури позиции в блока "Актуални", когато става въпрос за видео хостинг.

Когато подготвяте съдържание, вземете предвид темата на сайта, нуждите и болките на целевата аудитория, а също така анализирайте съдържанието, което събира максимален брой харесвания, повторни публикации и гледания.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ


Видеото е добър двигател за промоция на уебсайт, полезен за всички бизнес области. Помага за привличане на клиенти, осигурява поток от целеви трафик и подобрява поведенческите фактори. Трябва да се съсредоточите върху практическото използване на видеото, разкривайки проблемите, които вълнуват купувача, демонстрирайки всички силни страни на продукта или продавача - всичко това ще осигури стабилни продажби и висока възвръщаемост на инвестициите.


Ако имате уебсайт и искате да знаете кои видеоклипове е най-добре да публикувате - поръчайте ни безплатна консултация и ние ще ви помогнем!

Искате безплатна консултация?
Оставете своите контакти

Прочетете нашия блог

И научете как да създадете най-доброто видео за вашият уебсайт

Как видео в сайта влияе на продвижение уебсайта в Google

Научете как да подобрите сайта си в резултатите от търсенето. Малко хора го използват.

Как да създадем уебсайт, който да вдъхва доверие на компанията
4 фактора, които оформят потребителското изживяване на вашия уебсайт