Как видео в сайта влияе на продвижение уебсайта в Google

Научете как да подобрите сайта си в резултатите от търсенето

Потреблението на видео трафик нарасна значително през последните години и е малко вероятно по-нататъшният растеж да спре в бъдеще.


Следователно собствениците на сайтове имат въпрос: „Как наличието на видео ще повлияе на позицията на моя сайт в търсачките?“ Ще се опитаме да му отговорим.


Как видеото на страницата влияе на SEO?


В момента търсачките обръщат голямо внимание на поведенческите фактори за класиране:


  • броя на страниците на сесия;
  • време, прекарано в разглеждане на отделни страници;
  • степен на отпадане и др.

С помощта на видеоклипове можете да повлияете положително на тези вътрешни фактори: продължителността на посещенията автоматично се увеличава, процентът на отпаданията намалява.


Видеото на страниците на сайта може да бъде поставено по два начина: на вашия собствен хостинг или чрез вмъкване на кадри от големи сайтове за видео хостинг, като Youtube.


Публикуването на видео в Youtube има редица положителни аспекти:


  • голям обхват на потребителите;
  • получаване на естествени връзки към сайта;
  • Google предпочита този хостинг.

Основна оптимизация на видеоклипове в Youtube


Първото нещо, с което трябва да започнете, е да зададете заглавието. Той трябва не само да съдържа ключова фраза, но и да бъде интересен за потребителя. Освен това трябва да съответства на съдържанието на видеоклипа. Никоя търсачка няма да разпознае като уместно видео, чието заглавие и съдържание не са свързани по никакъв начин. Описанието на видеоклипа също трябва да бъде попълнено с помощта на фрази за търсене.


Тези мерки ще ви позволят да се класирате добре във вътрешното търсене на Youtube и да увеличите броя на гледанията на видеоклипове, което също може да повлияе на трафика на сайта.Какви видеоклипове да публикувате в сайта?


Всичко зависи от нишата. Опитайте се да познаете какви материали ще бъдат полезни за вашата аудитория. Например, препоръчително е онлайн магазините да публикуват различни ревюта на продукти, сравнения, разопаковане и различни тестове на продукти. За онлайн курсове най-подходящи са демонстрации и описания на класове, а за информационни сайтове – различни инструкции.


Ако имате уебсайт и искате да знаете кои видеоклипове е най-добре да публикувате - поръчайте ни безплатна консултация и ние ще ви помогнем!

Искате безплатна консултация?
Оставете своите контакти

Прочетете нашия блог

И научете как да създадете най-доброто видео за вашият уебсайт

5 причини защо вашият уебсайт се нуждае от видео.

Научете как да подобрите сайта си. И със сигурност изпреварете своите конкуренти. Бъдете първи.

Как да създадем уебсайт, който да вдъхва доверие на компанията
4 фактора, които оформят потребителското изживяване на вашия уебсайт